Lancering STUDIO i en presentatie toolkit voor een toegankelijker museum

Afgelopen maandag werd STUDIO i gelanceerd: een platform voor inclusieve cultuur. Een initiatief van het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam om de museumsector op een duurzame manier toegankelijker en inclusiever te maken.

Stichting Onbeperkt Genieten is als partner verbonden aan STUDIO i voor de realisatie van meer prikkelarme programma’s bij musea in Nederland. Ons doel is om in 2018 meer musea toegankelijk te maken voor mensen met een prikkelgevoeligheid.

Naast de lancering van STUDIO i werd ook Museum Open U – een toolkit voor een toegankelijk museum, gepresenteerd. Een handboek vol praktische tips en ervaringsverhalen om werk te maken van toegankelijkheid in het museum. Ook hieraan heeft Stichting Onbeperkt Genieten een bijdrage geleverd.

Wil je op de hoogte blijven van meer prikkelarm cultuuraanbod? Like dan onze Facebookpagina en meld je aan via de nieuwsbrief via Facebook of onze website. En lees hier meer over het prikkelarm museumbezoek op onze website.

Deel dit bericht:

Comments are closed.