Advies en trainingen

voor culturele instellingen en organisaties


Naast dat we actief zijn met het organiseren van culturele uitstapjes direct voor onze doelgroep, adviseren we ook culturele instellingen en organisatie op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een onzichtbare beperking of aandoening.

Vanuit ervaringsdeskundigheid zijn we in staat om naar je organisatie te kijken en je van een goed advies te voorzien. Hoe spreek je deze grote doelgroep in Nederland om naar je evenement of locatie te komen? Wat hebben ze nodig en waarom? En wat zijn de mogelijkheden binnen je organisatie of instelling hiervoor?

Naast een goed advies kunnen we ook helpen met de realisatie van betere toegankelijkheid voor je instelling of organisatie. Hoe train je je medewerkers en/of vrijwilligers om goede ondersteuning te bieden en hoe ga je om met handelingsverlegenheid?

Inclusieve samenleving


Kunst en cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook als daarvoor iets extra’s nodig is. Wij stimuleren en vergroten prikkelarm aanbod in de cultuursector, zoals een prikkelarm museum-, theater-, concert of filmbezoek. Wij zijn expert op het gebied van prikkelarme mogelijkheden in de cultuursector om meer mensen toegang tot kunst en cultuur te verschaffen. 

Wij helpen culturele instellingen door:

  • Advies en begeleiding op maat om prikkelarme mogelijkheden te realiseren. 
  • Er is een handleiding om prikkelarme mogelijkheden te realiseren inclusief een handige checklist.
  • Voor medewerkers en vrijwilligers is er een speciale training ontwikkeld over bewustwording, communicatie, toegankelijkheid en praktische oplossingen.
  • Goed geregeld prikkelarm aanbod komt in aanmerking voor het Spek’n Bonen© keurmerk.
  • Instellingen met een keurmerk worden onder de aandacht gebracht op onze website en sociale media voor meer bekendheid onder de doelgroep.

Culturele instellingen zijn nodig!


Ga voorbij aan bezoekersaantallen en ga voor bijzonder aanbod. Als culturele instelling zijn jullie onmisbaar in het mogelijk maken om het leven van mensen met een niet zichtbare aandoening of prikkelgevoeligheid te verrijken. Door een kleine investering in tijd, medewerkers en/of vrijwilligers, logistiek en financiën wordt jullie organisatie voor een compleet nieuwe doelgroep toegankelijk.

Vanaf vandaag doet niemand meer mee voor Spek’n Bonen©, want volgens Stichting Onbeperkt Genieten verdient iedereen het om een geweldige culturele dag of avond te beleven.

Dus open je armen,
net als voor ieder ander. 
Laat iedereen Genieten, Onbeperkt.
Wij helpen je daarbij!

Laten we er samen voor zorgen dat iedereen kan genieten van muziek, theater, festivals, musea en andere culturele belevingen. Wil je weten wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met Iris op 0624536857.