Organisatie


Stichting Onbeperkt Genieten adviseert, traint en ondersteunt culturele instellingen bij de realisatie van prikkelarm cultuuraanbod voor mensen met een prikkelgevoeligheid en prikkelverwerkingsstoornis. Vanuit de waarden verwondering, kracht, bevlogenheid, verbinding en respect creëren wij nieuwe condities om voor meer prikkelarme toegankelijkheid van kunst en cultuur.

Kunst en cultuur raakt, motiveert, emotioneert. Het zet je in beweging. Culturele uitstapjes geven het leven kleur, en dat is ontzettend waardevol. Daar heeft iedereen toch recht op? Ook, en misschien wel: juist, diegenen die in hun dagelijks functioneren tegen grenzen aanlopen. Een (onzichtbare) beperking mag nooit de reden zijn dat kunst en cultuur onbereikbaar blijven.

bestuurdirectie


Iris van Heesch

directeur

LinkedIn

 

 

 

“Als oprichter en directeur van Stichting Onbeperkt Genieten streef ik naar meer prikkelarme toegankelijkheid in de cultuursector. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk de toegang tot cultuur is en wat de meerwaarde is van een prikkelarm bezoek aan het museum of theater. Ik roep culturele instellingen op om hun deuren te openen voor iedereen!”

medewerkers


Marlies Zegelaar

Trainer

 

 

 

“Ik hou van muziek en kunst, maar niet zo van de drukte die meestal bij concerten of museumbezoek komt kijken. Ik kan me goed voorstellen dat mensen met een lage tolerantie voor prikkels liever thuisblijven. Voor hen zet ik me graag in, zodat ook zij kunnen genieten van al het moois dat onze culturele sector te bieden heeft.”

onze vrijwilligersSaskia

Yvon