Prikkelarme concerten


Muziek speelt een zeer belangrijke rol in het leven. Muziek geeft troost, maakt blij en geeft je de mogelijkheid even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid.

Met onze samenwerkingspartners in Nijmegen, Het Besiendershuis en VasimZO, willen we live muziek toegankelijk maken voor iedereen die niet naar een regulier concert kan om redenen van de drukte, teveel herrie of omdat het concert te lang duurt.

Wat is een prikkelarm concert?
– Minder bezoekers
– Akoestisch, niet versterkt geluid
– Rustig licht, geen effecten
– Voldoende zitplekken en een rustplek
– Kortere duur van het concert
– Halverwege het concert een pauze
– In de middag
– We vragen iedereen om voor, tijdens en na het concert rustig met elkaar te praten.

Bij een prikkelarm concert zorgen wij ervoor dat de omgevingsprikkels zoveel mogelijk worden gereduceerd zodat jij zorgeloos kunt genieten van de muziek. Kom lekker genieten, alleen of samen met je vriend, vriendin, broer,  ouder, partner, collega of begeleider.

De eerstvolgende concerten zijn op 17 november en 8 december in Brebl in Nijmegen.

Zaterdag 17 november 2018 
Prikkelarm concert | Brebl | Nijmegen | 14.30 uur
Singer Songwriter Kiki Mettler heeft niet meer nodig dan een microfoon, een barkruk en een akoestische gitaar om je mee te nemen in haar muziek. Met haar autobiografische liedjes is ze niet bang haar kwetsbare kant te laten zien. Dit jaar stond ze in de Finale van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende nationale muziekcompetitie.

Koop hier je kaartje voor Kikki Mettler | 10 euro

 

Zaterdag 8 december 2018
Prikkelarm concert | Brebl | Nijmegen | 14.30 uur
Lea Kliphuis is haar naam: zangeres, gitarist & liedjesschrijfster. In 2010 bracht ze haar debuutalbum Can I Come By? uit bij Excelsior Recordings. Nu is daar The World Owes Me Nothing vol pure, eerlijke liedjes met invloeden uit de alternatieve country en de westcoastmuziek van de jaren ‘70.

Koop hier je kaartje voor Lea Kliphuis | 10 euro

 

Voor beide concerten geldt:

13.30 uur
Deuren open, inloop en tijd om ‘te landen’ voor het concert.

13.30-14.15 uur
Mogelijkheid om opgehaald te worden van de bushalte en parkeerplaats

14.30 uur
Aanvang concert (ca. 60 minuten, pauze ca. 15 minuten)

15.45-16.00 uur  
Eind concert (maximale uitloop tot 16.00 uur)

In de zomer van 2018 hebben we een reeks van drie prikkelarme concerten in het Besiendershuis (Nijmegen) georganiseerd.

De locatie


Brebl is het oude technische magazijn van de Honig complex aan de Waalkade in Nijmegen. Nu omgetoverd tot een ruimte waar veel activiteiten plaatsvinden, van concerten in intieme huiskamer sfeer tot festivals voor jong en oud. Het pand straalt rauwe schoonheid met een verrassend tintje uit.

Het pand is volledig toegankelijk en er is een invalidetoilet aanwezig.

Bereikbaarheid 
Adres: Honig, Waalbandijk 14 e/f, Nijmegen

Omdat er rond het Honigcomplex volop wordt gebouwd kunnen aanrijroutes soms wijzigen.
Met de fiets is de Honig altijd te bereiken. Als je vanuit het centrum komt, dan pak je de snelfietsroute parallel aan de Waalbandijk. Je parkeert je fiets veilig in de stalling, gelegen tegenover de ingang van Talis.
Kom je met de bus? Via de Breng-link zie je bij welke halte je moet uitstappen.
Met de auto bereik je ons via de Energieweg en het Nymaplein.
Let op: wegens de renovatie van de Waalbrug dit jaar kunnen automobilisten te maken krijgen met verkeershinder. Kijk ook op: nijmegengoedopweg.nl

Parkeren
Het Honigcomplex is autoluw. Kom je met de auto naar het Honigcomplex, parkeer deze dan op de grote parkeerplaats. De ingang van de parkeerplaats ligt aan de Laan van Oost-Indië, tegenover de Albert Trouwborststraat.

Wil je opgehaald worden vanaf de bushalte of de parkeerplaats? Mail ons dan tijdig op stichting@onbeperkt-genieten.nl of bel naar 06-24536857.

Onze samenwerkingspartners


Naast de financiële ondersteuning door de Gemeente Nijmegen worden deze concerten georganiseerd in samenwerking met het Besiendershuis en VasimZO.

Het Besiendershuis heeft tot doel het stimuleren en zichtbaar maken van een open Nijmeegs creatief netwerk, door kunst, cultuurhistorie, kennis en ondernemerschap op een actieve en verrassende manier te verbinden. Met gevoel voor actualiteit en de dynamiek van de stad ontwikkelen we bijzondere samenwerkingen, ideeën voorstellingen en producten.

VasimZO organiseert sinds 2009 Singer-Songwriter optredens. Aanvankelijk alleen in de Cultuurspinnerij de Vasim. Inmiddels hebben we op veel andere lokacties muzikale en culturele bijeenkomsten georganiseerd. Lothar Otten, Rob de Bruin en Willem Franken zijn het kernteam. Ons motto is “Pure muziek in stilte”. Wat staat voor onze simpele spelregels. “Tijdens het concert wordt niet gesproken is de bar gesloten en blijft iedereen zitten”. Kijk op onze website om een indruk te krijgen, deze wordt op dit moment gerenoveerd.