Training Prikkelarm & Cultuur


De training Prikkelarm & Cultuur is speciaal voor culturele instellingen ontwikkelt en is geschikt voor medewerkers, rondleiders, gastheren- en vrouwen en vrijwilligers. In een dagdeel (ca. 4 uur) komen in een interactieve sessie de volgende punten aan bod:

  • Bewustwording, waarom is prikkelarm cultuuraanbod nodig?
  • Informatie over de doelgroep, voor wie is prikkelarm cultuuraanbod nodig?
  • Praktische handvaten voor communicatie rondom prikkelarm aanbod en de organisatie ervan.
  • Inspiratie om in jouw culturele instellingen aan de slag te gaan.

Wat levert het op?
Aan het einde van de training heb je meer inzicht in de doelgroep en waarom cultuuraanbod nu weinig tot niet toegankelijk is. Ook krijg je concrete tips en ideeën mee naar huis om bij jouw instelling aan de slag te gaan met mogelijkheden te realiseren voor de prikkelgevoelige doelgroep.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden bij jouw culturele instelling.

Reacties van deelnemers:

“Het was een duidelijke training, alles werd goed en rustig uitgelegd. Er was voldoende ruimte voor vragen van de deelnemers.”

“Het meest waardevol waren de  de tips en over de doelgroep, hoe ze beste aan te spreken en te benaderen.”

“Ik vond de combinatie en volgorde van onderwerpen elkaar versterken: eerst de theorie, daarna aandacht voor waar dit thema nu staat in de maatschappij en vervolgens concreet ingaan op de prikkelarme voorstelling.”

Open trainingen


In 2019 organiseerden we voor het eerst een aantal open trainingen, hier konden medewerkers van culturele instellingen en beleidsmakers zich voor inschrijven om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor prikkelarm cultuuraanbod.

Deze open trainingen werden mede mogelijk gemaakt door het Van Abbemuseum, Het Nationale Theater, Stadsschouwburg en de Vereeniging Nijmegen en het Rijksmuseum.

Vanaf juni 2020 worden er nieuwe open trainingen gepland, wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de contactpagina.

Training bij Het Nationale Theater in december 2018
Training bij Het Nationale Theater in december 2018