Voor wie


Stichting Onbeperkt Genieten richt zich voornamelijk op mensen met een niet direct zichtbare beperking of aandoening en mensen met een prikkelgevoeligheid.

Een greep uit een lange reeks waar ruim 100.000 mensen in Nederland onder de 40 jaar mee kampen: chronische vermoeidheid, fibromyalgie, lyme, reuma, artrose, niet-aangeboren hersenletsel, multiple sclerose, chronische pijn, sarcoïdose, dystrofie, kanker, astma, Crohn, spierziekten, autisme en meer.

Omdat deze aandoeningen niet of amper zichtbaar zijn is het niet altijd duidelijk wanneer er hulp nodig is. Iemand op krukken krijgt in de bus een zitplaats aangeboden, maar als het niet zichtbaar is dat iemand een zitplek nodig heeft dan zal in een overvolle bus niet snel iemand opstaan.

En dat geldt ook voor culturele uitstapjes. Heb je een zitplaats nodig, of wil je soms even uit de drukte weg kunnen dan is dat soms erg lastig, in een uitverkochte concertzaal met alleen staplaatsen bijvoorbeeld. Wij zorgen ervoor dat jij, zonder drempels te ervaren, weer kan genieten van kunst en cultuur.

Meld je hier aan voor een prikkelarm cultureel uitstapje op maat.

Wil je met een groep vanuit een organisatie of instelling op pad? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 06-24536857. We gaan dan samen in overleg om dit te realiseren.

Lees hier meer informatie over advies aan culturele instellingen of organisaties.

Op dit moment hebben wij nog te weinig expertise en ervaring in huis om personen met een psychische achtergrond te begeleiden. We doen ons uiterste best om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.

 

 

Maak kennis met Ninouk. Ze vertelt wat ze van het prikkelarm museumbezoek vindt en waarom prikkelarm aanbod in de cultuursector belangrijk is.